Cautare

2657 de rezultate pentru "scandal electoral" (3.12 secunde)
Plenul comun al Senatului si Camerei Deputatilor a decis ieri retrimiterea la Comisia juridica a proiectului de hotarare privind constituirea Comisiei speciale comune pentru elaborarea propunerii legislative privind Codul electoral.
Primita cu circumspectie, propunerea de Cod Electoral elaborata in cadrul Asociatiei Pro Democratia, in cazul in care va fi adoptata, in legislatia electorala romaneasca ar urma sa se produca o serie de schimbari de fond.
Deputatul PD Valentin Iliescu, membru in Comisia parlamentara speciala pentru elaborarea Codului electoral, a declarat ca propunerea legislativa privind Codul electoral va trebui finalizata pana la 31 octombrie 2006.
Practic, este cel mai prost scor electoral inregistrat vreodata de primul ministru liberal. ... Daca UDMR-ul se invarte in continuare in jurul a 6%, iar PNG-ul gigian filtreaza cu pragul electoral, cumuland 5% din voturi.
Daca liderii PD si social-democratii spun ca alegerile anticipate sunt necesare in viitorul apropiat, pentru a se conferi o majoritate politica stabila, liberalii au de gand sa demareze discutiile pe acest subiect doar dupa ce Parlamentul va adopta in toamna Codul electoral, prin care se va introduce votul uninominal.
Statutul de reprezentant al Romaniei in Parlamentul European este incompatibil cu functia de deputat si senator in Parlamentul Romaniei si de membru al Guvernului, au stabilit ieri membrii Comisiei de cod electoral, la dezbaterile asupra proiectului de lege privind alegerile pentru PE.
Ieri s-a constituit Biroul Electoral de Circumscriptie Firtanesti care va supraveghea alegerile din data de 3 decembrie. Presedintele Biroului Electoral este Ilie Galaon, de la Judecatoria Tg.
UDMR nu este de acord cu introducerea votului uninominal si nici cu asumarea raspunderii Guvernului in Parlament pe o lege care sa schimbe sistemul electoral din Romania, a declarat ieri presedintele UDMR, Markó Béla.
Trei formatiuni politice, PNL, PSD si PC, au decis sa solicite intrunirea Comisiei pentru Codul electoral si dezbaterea in regim de urgenta a proiectelor privind introducerea votului uninominal.
Geoana vede o manevra Mircea Geoana l-a atacat "electoral" pe presedintele Traian Basescu ca fiind principalul agent electoral al PD, el acuzandu-l pe seful statului ca foloseste "diversiunea" privind votul uninominal pentru a face campanie electorala democratilor.
Totodata, prin decizia luata, premierul a abrogat hotararea de guvern aprobata la sfarsitul lunii ianuarie, prin care se stabilea ca 13 mai este data alegerilor, si o ordonanta de urgenta aprobata in urma cu aproape doua saptamani, care interzicea suspendarea procesului electoral.
In timp ce Ministerul Justitiei a precizat intr-o nota ca documentul discutat la Guvern nu indeplineste cerintele legale pentru avizare, Internele au trecut la dispozitii privind intreruperea calendarului electoral. ... Desi nu a semnat documentul, Vasile Blaga a dat dispozitii pentru intreruperea calendarului electoral.
Biroul Electoral Central a respins o solicitare a Asociatiei Pro Democratia privind folosirea urnei mobile doar daca alegatorul poate demonstra cu acte ca este netransportabil, precum si cererea de infiintare a unor sectii speciale pentru cei care voteaza in afara localitatii de domiciliu.
Seful Comisiei pentru Codul Electoral, liberalul Mihai Voicu, sustine ca "lipsa de reactie" a democratilor confirma "semnele de intrebare" aparute in ultima perioada, "mai ales in conditiile in care sustinerea alegerilor anticipate se contrazice clar cu principiul introducerii votului uninominal".
Intr-un comunicat remis vineri Agentiei Mediafax, de CPC-AE se arata ca pentru buna desfasurare a oricarui proces electoral este necesar sa existe un calendar previzibil pe baza caruia sa se poata organiza campania electorala si alegerile in cele mai bune conditii, astfel incat sa asigure corectitudinea si increderea in procesul electoral.
Presedintele Comisiei de cod electoral, liberalul Mihai Voicu, a avertizat ieri ca va cere dizolvarea acesteia in cazul in care, la sedinta de azi, parlamentarii nu vor adopta introducerea principiului votului in circumscriptii uninominale.
Peledistii resping categoric propunerea venita din partea secretarului general al PNL, Dan Motreanu, de reducere a pragului electoral de la 5 la 2%.
Membru, ca si Frunzaverde, in Colegiul Electoral Bisericesc care va alege noul Patriarh, Milut si-a argumentat pozitia prin faptul ca Frunzaverde s-a antepronuntat exprimand parerea ca cel pe care CEB il va alege in fruntea BOR este Daniel, Mitropolitul Moldovei.
Comisia Tehnica Centrala a avut vineri prima sedinta, in cadrul careia Victor Paul Dobre, secretar de stat al Ministerului Internelor si Reformei Administrative (MIRA), a anuntat ca sediul Biroului Electoral Central pentru alegerile europarlamentare va fi la Sala Palatului din Capitala.
De altfel, Comisia pentru elaborarea Codului electoral a finalizat marti legea de introducere a votului uninominal, astfel ca actul normativ va fi trimis la Senat pentru a intra in dezbatere.
google-analytics.com